Kunst i virksomheden udstråler overskud og kulturel interesse
Bestillingsopgaver fra større virksomheder kan bl.a nævnes:

           

KUNST MED FIRMAVÆRDIER eller EJENDOMSINVESTERING?

Malerier & Bronzeskulpturer med firmaværdier

Som en af mine kunder sagde “Ja jeg har købt til mit firma og til vores hjem, og glæden fra os selv og ikke mindst vores børn hver dag over malerierne og skulpturerne er det bedste, fordi glæden er hver dag, hvorimod f.eks ejendomsinvestering er der kun en glæde en gang om året hvor jeg kan se hvor meget mine ejendomme er steget…”.

Kunst i hjemmet skaber liv og et nerver af et eventyr – og bl.a. med min kunst et nerver af omsorg og glæde… en særlig hyldest til livet, og med viden om at der kun findes ét af slagsen, opstår et helt unik forhold. Er du privat, fra et firma, kunstforening eller et museum så kan du uforpligtende bestille katalog (malerier og bronzeskulpturer). Glæder mig til at se dig eller jer på en af mine events eller på kunstatelieret som jo er smukt i den gamle hølade med fritlagte hanebånd.

Kunst: Afskrivningsregler ved kunstkøb.

(Med forbehold for ændringer (check selv på skat.dk))

Virksomheder kan afskrive på kunst efter reglerne for driftsmidler. Det vil sige, at kunstværker på under 10.100 kroner trækkes fra på én gang, koster de mere, afskrives de med 25% p.a.

Det er en forudsætning, at det drejer sig om førstegangssalg, dvs. kun kunstværker, der ikke har været handlet før og som er købt hos et galleri eller af kunstneren.

Hvis kunsten er mur- og nagelfast gælder reglerne for bygningsafskrivning, nemlig 5% p.a. Lokalerne skal desuden være rene erhvervslokaler.

Revisionsfirmaet KPMG har skrevet en vejledning herom. Se vejledningen hos Dansk Galleri Sammenslutning.

Hent PDF katalog for at se udsmykning af udvalgte virksomheder

Køb af kunst kan trækkes fra i skat:

  • Det skal være et originalt kunstværk: maleri, skulptur, grafik eller lignende.
  • Det skal være førstegangs køb direkte fra kunstneren eller gennem galleri.
  • Det kan være et kunstværk, der indgår i virksomhedens bygning – så kan man afskrive efter samme regler som afskrivning af bygninger, 5 pct. om året.
  • Det kan være et kunstværk, der hænges op – så kan man afskrive på linje med afskrivning af driftsmidler, 25 pct. om året. Læs videre her (Denne information er ajourført i december 2012): Kulturministeriet: Træk kunst fra i skat