Lina og kunderne

Kunst der beriger – i firmaet eller hjemmet

Kunst bidrager til et godt arbejdsmiljø – og det kan også være en fordelagtig investering.

Kunst i hjemmet skaber liv og et nærvær af eventyr – Linas kunst er nærvær, en særlig hyldest til livet. Og med bevidstheden om, at værket er et unikum, opstår et helt særligt forhold til det.

Kunst i firmaet giver en unik oplevelse til kunder på besøg, og personalet bliver dagligt opmuntret af de stærke farver, der som solen bringer lys og liv.

Kunst som investering bidrager ikke kun til et godt arbejdsmiljø, men kan også være en fordelagtig investering.


Lina er kendt for sine skulpturer og malerier samt de helt store bronzeskulpturer, der har stået i og foran Sjælsø Gruppens domicil i Allerød, men nu kan ses forskellige steder på sjælland.

På Ros Torv i Roskilde, til Sparbanks domicil i Skive, den 4 meter høje jernskulptur foran House of Dream i Vallensbæk, 4 skulpturer og også malerier til Deloitte i Birkerød.

TOP-TOY A/S 2013

Fra Henrik Gjørup:

”Lina Murel Jardorf har på en fantastisk kreativ måde fået skabt en skulptur som er en gave fra vores medarbejdere i anledning af vort 50-års jubilæumsom, og som udtrykker vort firma’s værdier samtidig med at hun har fået børn, glæde, legetøj og ”moder jord” til at gå op i en højere helhed, så kunstværket udtrykker en glæde og positivitet til alle, der passerer den på vort hovedkontor.”

Fra Lars Andersen, Performance Management Specialist:

”Det har været en stor fornøjelse at samarbejde med Lina om 50 års jubilæumsgave til familien, der ejer vores virksomhed. Vi stod overfor en vanskelig opgave med at finde den helt rigtige gave. Allerede efter første telefonsamtale med Lina var vi klar over, at gaven skulle være en bronze skulptur skabt af Lina. Efter besøg på atelieret blev vi endnu mere begejstret over Lina’s ideer og tanker med skulpturen – vi havde en meget kreativ dialog, hvor mange vigtige elementer fra vores virksomhed blev indarbejdet i skabelsen af skulpturen.

Vi er meget tilfredse med resultatet og ligeså er modtagerne. Samtidig er det dejligt, når man oplever, at kunstneren lægger ligeså meget sjæl i opgaven som vi gjorde.”

Sparbank, 2011

Flemming Joseph Jensen, Adm. direktør, Sjælsø Gruppen:

”I vores atriumgaard bliver vi hver dag mindet om livets skyggesider og solskinsdage; Linas 7 kvindeskulpturer fanger essentielle følelser som vrede, glæde, håbløshed, frihed, kærlighed, sorg og omsorg. Én knytter hænderne i arrigskab, en anden strækker lykkeligt armene op mod himlen. Hos Sjælsø udvikler vi bolig- og erhvervsprojekter og skaber rum for folk til at leve eller arbejde i, og det kræver et konstant fokus på den enkelte persons vitale behov, både de fysiske som de mentale. Udover at have forskønnet vores domicil, går værket ’De 7 følelser’ derfor også ind og hylder vores grundfilosofi om at have mennesket i centrum.”

Restaurant Era Ora, 2010

Elvio Milleri, Restauratør og ejer af Michelin restauranten Era Ora

”Da jeg startede min eksklusive klub Elvios Friends, ville jeg skabe et fællesskab. Medlemmerne skal føle sig unikke og forbundne og derfor, bad jeg Lina om at lave et personligt ikon til hver af mine Friends. Resultatet er en lille bronzeplade, præget med navn og en unik kvindefigur, som udstråler styrke, livsglæde og nydelse. I dag har medlemmerne ikonet på deres skrivebord, i vindueskarmen – eller med sig i lommen, som en talisman, der minder dem om vores forbindelse. Linas budskab er kærlighed og det formidler hun perfekt med klubbens symbol på eviggyldigt venskab.”

Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen, 2010

Jesper Nielsen, Statsautoriseret ejendomsmægler MDE:

“Vi leder alle sammen efter en base, et sted, hvor vi kan lade op og føle os trygge. Som ejendomsmægler er det min fornemmeste opgave at finde folk det perfekte hjem, og da Lina skulle skabe et værk til vores kontor, byggede hun videre på min filosofi om nærhed, ro og forankring. Nu pynter skulpturen ’Livets Træ’ som symbolsk smykke hos os, og fortæller folk om vigtigheden af at slå rødder for at kunne gro. Et hjem i balance er en uomgængelig forudsætning for et liv i harmonisk udvikling.”

Hvem - Tør være i centrum

Torben Bork Bruun Billedkunstlærer, kunstterapeut: 

Jeg selv blev på besynderlig vis hensat i mit eget centrum, da jeg mødte Lina´s billeder. Ja - endda lidt forskrækket og samtidig dybt berørt. Jeg tror, jeg mødte min egen længsel. Længsler er panten på, alt det, vi længes efter, er til, ifølge Karen Blixen. Jeg blev i hvert fald stile, meget stille ved mit første møde med Lina´s billeder. Jeg tror, jeg i et kort sekund oplevede, den styrke vi alle besidder, men som ofte dør og gennems væk bag normer og moral. En kraft, som sætter janteloven på plads.

I Lina og specielt i hendes billeder møder jeg et udtryk for en kolossal styrke, som kun kan gro ud af konkrete livserfaringer, troen på livet og en stor sjælelig rigdom, samt en hudløst ærlig evne til at dele ud af denne rigdom.

Det kræver mod, et sublimt mod. Et mod, som liger gemt i lidenskaben. Lidenskaben indeholder en evne til at forbinde sig til livet på en så ærlig og intens måde, at sårbarheden dukker frem. Det ikke nemt at rumme denne ærlighed. Det giver bitte små ar på sjælen, måske til tider hos andre, da kravet om nærvær og essens ikke står til diskussion.

Det sjælerum, som Lina dele med os beskuere står rimeligt klart på lærred. Hun har mod og styrke, og frem for alt har hun lært at have lov til at tro på sig selv.

Med den lidenskaben, som Lina ligger for dagen, tror jeg at muligheden for et rigt liv dukker op. Det synes at høres tidligere på Lina selv. Et liv med enorm glød og en bagved liggede mildhed, et liv som tager glæder og sorger og bruger dette til at forme livsvejen. Det kan jo lyde ganske enkelt, det tror jeg nu ikke det er!

Kontakt til nysgerrighed må vel være en forudsætning, og Lina - som person, hendes malerier prikker til sågar min egen  nysgerrighed. Hendes glød smitter og skaber varme, som livet i sin grundessens er afhængig af.